Abet is in Nederland een van de bekendste en meest gebruikte HPL plaat op Als we het hebben over HPL dan is Abet zeker een van de merken die naar voren komt. Samen met Trespa en Arpa behoort het tot de grotere merken op de markt van HPL platen. Abet is dan ook een echt A merk qua HPL materiaal. Ze hebben een groot assortiment aan massieve platen in wit glad, maar ook in vele kleuren met zowel een glad oppervlak als platen met een structuur. Ook hebben ze een breed assortiment aan HPL opdekplaten in verschillende kleuren en dessins.

Wie is Abet?


Abet is in Nederland een van de bekendste HPL leveranciers op de markt. Abet is een Italiaans merk dat eind jaren 50 is begonnen met het produceren van HPL platen. Hetgeen ze het meest om bekend zijn is hun design. Net zoals alle andere merken hebben ze vele kleuren in hun assortiment, echter werken ze ook veel aan verschillende speciale dessins. Dit zijn hele nieuwe, moderne en unieke dessins waarmee ze zich willen onderscheiden ten opzichte van andere merken. Abet is dan ook een echt designmerk.

Het assortiment van Abet

Net zoals de andere A-merken bied ook Abet het hele gamma aan HPL platen aan. Dit betekend dat ze massieve platen hebben. Denk hierbij aan de Wit Glad platen, maar ook unikleuren met een gladde finish.

Verder hebben ze een exterieur gamma. Die zijn er eveneens in alle unikleuren maar ook met speciale dessins. Deze platen worden veelal buiten toegepast en hebben een sinaasappelhuidje als oppervlak.

Ook hebben ze de zogeheten opdekplaten. Dit zijn de 0,9 of 1,0 mm platen die voor interieurtoepassingen vaak worden gebruikt. Deze platen worden geplakt op een massieve achterplaat om een interieur te decoreren.

Abet werkt in Nederland met een dealernetwerk en verkoopt deze 3 categorie├źn platen via verschillende dealers in de markt.

Global Plastics valt binnen het dealernetwerk om het gehele assortiment te kunnen aanbieden.