Net zoals bij Abet is ook Arpa een Italiaans merk die HPL platen op de Nederlandse markt verkoopt. Met hun regionale kantoor in Nederland zetten zij kwalitatief goede HPL platen in de markt. Arpa is dan ook een echt A-merk qua HPL platen.

Ze bieden eveneens de hele range aan HPL platen aan, zoals de wit gladde platen, maar ook de exterieur platen en de HPL opdekplaten. Al deze platen zijn er in een breed pallet aan kleuren en dessins.

Wie is Arpa?

Arpa is een Italiaans merk dat eind jaren 50 is begonnen met de productie van HPL platen. Hun focus is echter heel anders als bij Abet. Die richten zich sterk op design. Arpa daarentegen heeft altijd duurzaamheid en milieu centraal gezet bij hun ontwerpen en ontwikkeling van hun platen.

Vooral het milieu is voor hun een belangrijk punt in hun productie. Ze kijken constant naar nieuwe manieren van produceren en hoe ze hun HPL platen duurzamer kunnen maken. Een mooi voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van de Fenix plaat. Deze HPL plaat beschikt over nanotechnologie. Deze platen worden in bureaus en werkbladen toegepast.

Het assortiment van Arpa

Qua assortiment heeft Arpa een breed gamma aan producten. Uiteraard zijn er de massieve platen. Deze zijn er in wit glad, maar ook in unikleuren met allemaal een gladde afwerking.

Uiteraard zijn er ook de massieve exterieur platen. Ook deze worden gemaakt in breed gamma aan kleuren en dessins. Toch is dit minder breed dan bij Abet of Trespa.

Verder hebben ze ook de HPL opdekplaten. Deze zijn er vele dessins van houtmotieven, steenmotieven etc. Deze platen worden veelal toegepast voor interieur doeleinden. De platen worden vaak geplakt op een massieve achterplaat of muur om zo het interieur een andere sfeer te geven.

Zoals eerder benoemd ontwikkelen ze ook nieuwe soorten platen waaronder de Fenix platen. Arpa heeft daarmee een duurzame en technologische plaat ontwikkeld voor verschillende toepassingen. De Fenix plaat bevat namelijk nanotechnologie.

Arpa heeft eveneens interieur, exterieur en opdekplaten in het gamma, dat deels via een dealernetwerken en deels via groothandels op de markt wordt verkocht.

Bij Global Plastics kunnen alle soorten platen van Arpa besteld worden.