Categorie
Prijs
1300
Geen producten

Delrin gratis op maat gezaagd

Pom of Delrin is een kunststof dat op het oog en qua eigenschappen sterk op Nylon lijkt. Er zijn zeker echter wel verschillen tussen de 2. Delrin is bijvoorbeeld een stuk taaier en ook neemt het aanzienlijk minder vocht op. Ook als we kijken naar de specials, dan zien we bij Nylon veel vaker combinaties tussen Nylon en andere stoffen die gecombineerd worden. Bij Delrin zien we dat een stuk minder.
Wij zagen Delrin plaatmateriaal netjes en gratis op maat zonder afname van reststukken.

Delrin plaat offerte

Delrin Specifieke eigenschappen

Een belangrijke eigenschap van Delrin is dat het bijzonder maatvast is. Dit komt mede ook doordat het nagenoeg geen vocht opneemt en daardoor niet uitzet. Verder heeft Delrin hele goede mechanische eigenschappen en is het ook stoot- en slagvast.

Om die reden is het materiaal dan ook bijzonder geschikt voor het maken van bijvoorbeeld tandwielen en slijtstrippen. We zien Delrin dan ook veel terug in de voedselverwerkende industrie en de machinebouw.

Delrin plaat

Delrin en vochtbestendigheid

Delrin neemt nagenoeg geen vocht op. Hierdoor zijn de platen meer maatvast dan andere kunststoffen. Ook is de plaat relatief spanningsvrij. Delrin kan echter niet goed tegen UV-licht. Buitentoepassingen worden dan ook niet aanbevolen. Mits dit toch wordt gedaan is het verstandig Delrin in het zwart te gebruiken.

Delrin en thermische eigenschappen

Delrin kan relatief goed tegen zowel lage als hoge temperaturen. Tot min 40 graden blijft het materiaal qua eigenschappen hetzelfde en is het nog steeds slagvast. Ook kan het tegen temperaturen tot 120 graden al is dit tijdelijk. Langdurige blootstelling aan die temperaturen is niet verstandig.

Delrin zijn elektrische eigenschappen

Delrin is een redelijk geschikte kunststof voor elektrische toepassingen. Doordat het nagenoeg geen vocht opneemt is de weerstand van het materiaal nog steeds goed. Delrin kan hiervoor dan ook zeker toegepast worden.

Gebruik van Delrin bij levensmiddelen en chemische toepassingen

Delrin kan net zoals Nylon en HMPE goed worden toegepast in de voedselverwerkende industrie. Toch zal HMPE vaker een verstandigere keuze zijn. Een voordeel is dat Delrin niet slecht voor de gezondheid is en dus geen gevaarlijke kunststof is. Wat betreft de chemische bestendigheid is dit vergelijkbaar met Nylon en kan Delrin dus goed voor die toepassingen worden gebruikt.