Categorie
Prijs
1300
Geen producten

Hard PVC gratis op maat gezaagd

Hard PVC is een bijzonder handige kunststof die geschikt is voor vele soorten toepassingen. Vanwege zijn eigenschappen kan hij voor veel doeleinden worden gebruikt. Hij is heel allround.

Zo zien we Hard PVC terug bij reclame doeleinden, maar ook in de bouw voor buizen, fittingen en leidingsystemen. Ook bij de machinebouw wordt Hard PVC gebruikt. Wij zagen Hard PVC gratis voor u op maat zonder afname van rest.

Hard PVC plaat offerte

Hard PVC Specifieke eigenschappen

Hard PVC wordt op 2 manieren geproduceerd. Als XT plaat en als een geperste plaat. XT platen zijn niet geschikt voor toepassingen met UV-licht. De geperste plaat kan hier wel tegen.

Het verschil tussen zacht PVC en Hard PVC is dat er geen weekmakers in zitten. Hierdoor is de plaat bijzonder stijf en hard. Hierdoor kan het materiaal bijzonder goed bewerkt worden.

Qua bewerkingen kan Hard PVC worden gelast, verlijmd, verspaand, warm worden gebogen en thermisch worden vervormd. Door deze ruime mogelijkheden aan bewerkingen kan het materiaal ook worden gebruikt voor veel soorten toepassingen.

Hard PVC wordt gemaakt in zowel plaat-, staf- als buismateriaal. Ook is het in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Hard PVC plaat

Hard PVC en vochtbestendigheid

Als we kijken naar de vochtbestendigheid dat is er een onderscheid te maken tussen de 2 soorten Hard PVC. De XT platen kunnen niet goed tegen UV-licht, nemen een beetje vocht op en kunnen om die reden ook niet goed buiten worden gebruikt.

De geperste plaat kan wel tegen UV-licht, kan prima buiten worden gebruikt en neemt nagenoeg geen vocht op. Die plaat kan ook beter tegen lagere temperaturen.

Hard PVC en thermische eigenschappen

De thermische eigenschappen van Hard PVC zijn niet per se zo goed als die van andere technische kunststoffen. Hard PVC kan tegen temperaturen tot ongeveer 60 graden. Bij warmere temperaturen is het materiaal bewerkbaar. De geperste plaat kan wel tegen iets hogere temperaturen.

Ook kan Hard PVC niet zo goed tegen lagere temperaturen. Het materiaal kan dan makkelijker uit elkaar brokkelen. De geperste plaat kan tot ongeveer -30 graden.

Hard PVC zijn elektrische eigenschappen

De elektrische eigenschappen van dit materiaal zijn wel heel erg goed. Hard PVC is namelijk bijzonder goed isolerend. We zien dan ook vaak dat Hard PVC wordt toegepast bij elektrische toepassingen.

Gebruik van Hard PVC bij levensmiddelen en chemische toepassingen

Hard PVC is niet geschikt voor gebruik in de voedselverwerkende industrie. Er zitten stoffen in verwerkt die slecht samen gaan met voedsel en het is dan ook af te raden om dit materiaal te gebruiken.

Tegen chemicaliën is het echter wel goed bestand. In de chemische industrie en elektrische toepassingen wordt het dan ook vaker gebruikt.