Categorie
Prijs
1300
Geen producten

HDPE op maat gezaagd

HDPE, oftewel High-Density Polyethyleen, is een bijzonder slijtvaste kunststof dat qua eigenschappen en uiterlijk lijkt op HMPE. Per slot van rekening is het beide PE.

HDPE heeft dan ook standaard een hogere dichtheid dan HMPE. Hierdoor heeft het materiaal sterkere eigenschappen op het gebied van chemische bestendigheid en heeft het ook een goede elektrische isolatie.

Wij zagen HDPE plaat gratis op maat en uiteraard zonder afname van reststukken.

HDPE plaat offerte

HDPE Specifieke eigenschappen

Net zoals bij HMPE is HDPE een materiaal met goede glijeigenschappen. Het materiaal is bijzonder hard en sterk en laat zich goed bewerken.

HDPE wordt vanwege zijn eigenschappen op meerdere manier gemaakt, namelijk als plaat-, staf- en buismateriaal. Doordat het geen vocht opneemt is HDPE goed geschikt voor buiten toepassingen. Het materiaal wordt veel gebruikt voor leidingen die bijvoorbeeld in de grond liggen. Het kan dan ook beter tegen Uv-straling dan bijvoorbeeld HMPE.

Vochtbestendigheid van HDPE

HDPE neemt als kunststof geen vocht op. Omdat het ook goed tegen UV kan is het prima geschikt voor buitentoepassingen. Het heeft dan ook weinig last van de weersomstandigheden. Grote vijvers worden dan ook gemaakt van HDPE.
HDPE

Thermische eigenschappen van HDPE

Als we kijken naar de thermische eigenschappen, dan lijkt HDPE redelijk op HMPE. Voordeel van HDPE is dat het materiaal wel kan worden gelast. Dit is met HMPE een stuk lastiger. Ook warm buigen is met HDPE geen probleem.

HDPE zijn elektrische eigenschappen

De elektrische eigenschappen van HMPE zijn redelijk. Die van HDPE zijn beter. Het materiaal geeft dan ook goede elektrische isolatie.

Gebruik van HDPE bij levensmiddelen en chemische toepassingen

Net zoals HMPE wordt HDPE ook toegepast in de voedselverwerkende industrie. HDPE is prima voor snijplaten. Toch is HMPE met zijn eigenschappen toch praktischer en zien we dat het meer gebruikt wordt dan HDPE.

Qua chemische bestendigheid is HDPE beter dan HMPE. Het heeft een hoge chemische bestendigheid en is geschikt voor toepassingen met chemicaliën.