Categorie
Prijs
1300
Geen producten

HMPE gratis op maat gezaagd

HMPE, oftewel High-Moleculair Polyethyleen, is een bijzonder slijtvaste kunststof dat veel gebruikt wordt in de voedselverwerkende industrie. Menig huishouden heeft een snijplank in huis van HMPE.

HMPE wordt in verschillende kwaliteiten gemaakt, namelijk 250, 500 en 1000 variant. Hoe hoger het getal hoe hoger de moleculaire dichtheid van het materiaal. Hoe hoger de dichtheid betekend qua eigenschappen hoe harder, stijver, slijtvaster en sterker de plaat is en hij kan ook beter tegen hogere temperaturen.

Wij zagen HMPE plaat gratis op maat en uiteraard zonder afname van reststukken.

HMPE plaat offerte

HMPE Specifieke eigenschappen

HMPE is een materiaal dat bijzonder taai is en goede glijeigenschappen heeft. Het materiaal is dan ook heel goed te bewerken.

HMPE wordt dan ook veelal toegepast in de machinebouw en in de voedselverwerkende industrie. De platen worden ook in meerdere kleuren gemaakt. De keuze van bepaalde kleuren heeft te maken dat het een kleur is, zoals bijvoorbeeld blauw. Er is geen blauw voedsel. Bij het verwerken van voedsel is blauw HMPE goed traceerbaar, en zo kunnen ze makkelijker voorkomen dat er per ongeluk kunststof tussen voedsel beland.

HMPE plaat

HMPE en vochtbestendigheid

HMPE is een kunststof dat geen vocht opneemt. Dat maakt het bijzonder handig voor bepaalde toepassingen. Toch is het niet verstandig om HMPE per se buiten te gebruiken. HMPE is namelijk niet heel erg Uv-bestendig en om die reden is verstandig alleen zwart voor buitentoepassingen te gebruiken.

HMPE en thermische eigenschappen

Bij technische kunststoffen zitten er enorme verschillen tussen de platen waar ze qua temperatuur tegen kunnen. HMPE kan tegen lage temperaturen, en qua warmere temperaturen tot zo’n 90 graden. Dit geldt wel voor de 1000 kwaliteit. De lagere kwaliteit kan tot maximaal rond de 70 graden.

HMPE zijn elektrische eigenschappen

De elektrisch eigenschappen van HMPE zijn goed. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de platen geen vocht opnemen. Om die reden kan dit materiaal er goed voor gebruikt worden al zijn er kunststoffen die betere eigenschappen hiervoor hebben.

Gebruik van HMPE bij levensmiddelen en chemische toepassingen

Voor deze branche is HMPE heel erg geschikt en misschien wel de beste optie. HMPE wordt dan ook bijzonder veel toegepast in de levensmiddelen industrie. De reden hiervoor is dat er niks aan het materiaal hecht. Ook is het materiaal smaakloos en geurloos, en dat zijn belangrijke eigenschappen voor die industrie. Zeker bij het verwerken van vlees en vis zien we veel HMPE terug als snijplaten.

HMPE kan ook goed tegen chemicaliën. Doordat het materiaal weinig opneemt kan het hier goed mee omgaan.