Categorie
Prijs
1300
Geen producten

HPL plaat Wit gratis op maat

Van alle HPL platen worden de witte platen het meest verkocht. Of dit nou de platen zijn met een glad oppervlak of met een sinaasappelhuidje. De reden is dat de plaat voor vele doeleinden kan worden gebruikt. Of het nou gevelbekleding, boeiborden of voetbalborden zijn. HPL Wit is een praktisch plaat. Wij zagen deze platen gratis voor u op maat zonder afname van reststukken.

HPL Wit plaat offerte

Welke merken HPL Wit zijn er?

In de markt zijn er meer merken actief die HPL platen leveren. Trespa is misschien wel het bekendste merk in Nederland van HPL plaatmateriaal. Uiteraard zijn zij niet de enige leverancier. Naast Trespa zijn er ook andere A-merken zoals Abet, Arpa en Volkern. Zij leveren allemaal kwalitatief goede platen.

Al deze merken hebben ook HPL Wit in hun gamma zitten. Dit kunnen zowel de Wit Glad platen zijn, maar ook de exterieur platen die een sinaasappelhuidje hebben. De HPL Wit glad wordt meer gebruikt voor reclametoepassingen. Denk hierbij aan reclameborden of voetbalborden. De platen met een structuur hebben meer bouwtoepassingen.

Global Plastics levert zowel platen van merk Trespa als van Arpa. Uiteraard kunnen wij ook aan de andere merken komen. Deze liggen niet op voorraad maar kunnen we wel voor u bestellen.

HPL Wit plaat

HPL Plaat Wit eigenschappen

HPL platen staan bekend om hun robuustheid. HPL Wit zijn net zoals alle andere HPL platen bijzonder sterke en stijve platen. De platen kunt u bijna niet buigen en zijn slagvast.

HPL Wit is ook vrijwel niet breekbaar. Alleen op de hoeken zijn ze het meest kwetsbaar. Op het oppervlak zijn de platen heel sterk je krijgt er geen deuk in.

Het gewicht van de platen is wel vrij fors. Zeker als we dit vergelijken met andere materialen en kunststoffen. HPL Wit heeft een soortelijk gewicht van 1,4 kg per mm dikte op een m2. Een plaat van 6 mm dik is bijvoorbeeld 8,4 kg zwaar per m2. Dit geeft de plaat uiteraard zijn stevigheid, maar voor het is zwaar om te verwerken.

De platen hebben een UV-film ter bescherming tegen UV-straling. Dit voorkomt dat de plaat gaat verkleuren of dof wordt. De platen kunnen dan ook goed buiten worden gebruikt. Verder heeft de toplaag een beschermlaag die ervoor zorgt dat er geen vuil aan de plaat kan hechten. De platen zijn dan ook makkelijk schoon te houden.

De fabricagemaat van HPL wit is meestal 3050 x 1300 mm. Dit hangt echter af van het merk. Trespa hanteert een standaardafmeting van 3050 x 1530 mm. Er zijn wel uitzonderingsmaten van HPL Wit, zoals de 2440 x 1220 mm, 3660 x 1610 mm en de 4200 x 1810 mm. De dikte loopt van 3 mm tot vaak 30 mm dik.

Qua uiterlijk heeft de plaat een wit oppervlak. De kern van HPL heeft altijd een andere kleur. De meeste merken hebben een bruine kern. Trespa heeft vaak een zwarte kern. Het oppervlak heeft ook een wisselende structuur. Op deze pagina ziet u de HPL Wit platen met een glad oppervlak. We hebben ook witte platen met een structuur.

Assortiment HPL plaat Wit

De keuze qua HPL witte platen zit hem voornamelijk in de structuur van de plaat en de dikte van de plaat. Dit wit gladde platen die u op deze pagina ziet worden in de meeste variatie gemaakt.

Niet alleen worden deze op meerdere afmetingen gemaakt, ze zijn er ook in meerdere diktes. Dit begint bij 3 mm dik en kan wel oplopen tot 30 mm. De meest gebruikte platen zijn echter de 3 mm, 4 mm, 6 mm en 8 mm platen.

De platen met een structuur hebben vaak meerdere tinten in wit. Als u meer op zoek bent naar een Cremewit, dan is de RAL 9001 een goede keuze. We hebben ook HPL Wit in RAL 9010. De gladde platen hebben RAL 9016.

Bent u op zoek naar een andere kleur wit? Vraag hem dan gerust bij ons aan.

Hoe verwerk ik HPL Wit?

HPL Wit kan op meerdere manieren worden bewerkt. De platen kunnen zowel gezaagd, gefreesd als geboord worden. De platen kunnen dus in iedere gewenste vorm gemaakt worden.

Om de platen te installeren kun je de platen schroeven of lijmen, of uiteraard allebei. Dit hangt sterk af hoe u het wenst toe te passen. Als de HPL plaat aan de gevel moet worden bevestigd, dan is schroeven wel een vereiste. Zeker bij de grote platen. Deze platen worden met Torxschroeven op het houten frame geschroefd. Om ze extra goed op te hangen kunt u ze ook nog kitten.

Als de plaat wordt gebruikt voor een douchewand, dan is schroeven niet zo mooi. Lijmen/kitten is dan een prima mogelijkheid. Als u de platen volvlak verlijmd, dan kunt u ze prima aan een wand bevestigen.

Als u lijm in de buitenlucht gebruikt, dan is het verstandig om een flexibele kit te gebruiken. Bijvoorbeeld een Polymax. Doordat de kit flexibel is, kan hij meebewegen met de plaat. HPL Wit kan namelijk groeien en krimpen door de temperatuur. Zeker als de platen buiten worden gebruikt. Een flexibele kit is dan het meest verstandig.

HPL Wit toepassingen

De toepassingen van HPL Wit zijn op zich redelijk voor de hand liggen. Veelal zien we dat de platen worden gebruikt voor gevelbeplating of boeiborden. De platen kunnen namelijk goed buiten worden gebruikt en zijn een nette afwerking van uw huis of bedrijf.

Uiteraard worden de platen ook gebruik voor reclamedoeleinden. Veel reclameborden boven winkels zijn van HPL. HPL Wit glad is goed te beplakken en is daarom bijzonder geschikt voor reclameborden. Deze borden zien we ook vaak langs de voetbalvelden en hockeyvelden. De platen zijn namelijk zeer sterk en kunnen goed tegen een stootje. Het is dus geen probleem als er een bal tegen aan komt.

Verdere toepassingen zijn werkbladen voor bureaus of als stootbord. Ook douchewanden en keukenwanden kun je maken van HPL Wit.