Categorie
Prijs
1300
Geen producten

Nylon op maat gezaagd

Nylon, oftewel Polyamide (PA), is een technische kunststof met een hoge slijtvastheid. PA wordt veel gemaakt in combinatie met andere materialen die kunnen worden toegevoegd. Deze vulling versterk bepaalde eigenschappen van Nylon.

Nylon wordt in plaatmateriaal gemaakt maar ook veel in stafmateriaal. Vooral de specials worden in stafmateriaal gemaakt. Wij zagen Nylon gratis op maat zonder rest.

Nylon plaat offerte

Nylon Specifieke eigenschappen

Nylon is een kunststof dat door middel van extrusie maar ook als gegoten variant wordt geproduceerd. Door het toevoegen van bijvoorbeeld glasvezel, olie of glas worden bepaalde eigenschappen Nylon versterkt. Hierdoor kan bijvoorbeeld de hardheid toenemen of treksterkte.
Nylon is sowieso al een bijzonder taaie kunststof.

Nylon plaat

Nylon en vochtbestendigheid

Nylon is niet vochtbestendig zoals bijvoorbeeld HMPE en HDPE. Het kan wel degelijk vocht opnemen. Onder normale condities is dit tot ongeveer 3%. Het maximum aantal vocht wat Nylon kan opnemen is rond de 10%. Dit heeft als gevolg dat de maatvoering kan veranderen.

Doordat Nylon vocht opneemt versterkt dit ook bepaalde eigenschappen. De taaiheid en rekbaarheid van het materiaal nemen hierdoor toe.

Nylon en thermische eigenschappen

Nylon kan relatief goed tegen warmte. Bij normale temperaturen is Nylon sowieso goed te gebruiken. Verder kan het materiaal tegen temperaturen tot 90 graden. Daarboven kan het materiaal wel gaan werken. Mits er bepaalde stoffen zijn toegevoegd, dan kan dit de eigenschappen veranderen waardoor het tegen hogere temperaturen bestand is.

Nylon zijn elektrische eigenschappen

Nylon is standaard niet geschikt voor elektrische toepassingen. Dit wordt alleen maar slechter doordat het ook vocht opneemt. Dit versterkt die eigenschappen. Hierdoor worden het alleen maar minder verstandig voor die toepassingen.

Gebruik van Nylon bij levensmiddelen en chemische toepassingen

Nylon is standaard niet per se geschikt voor gebruikt in de voedselverwerkende industrie. Er zijn specials van Nylon waarbij er materialen zijn toegevoegd waardoor het voor sommige toepassingen wel geschikt is. Toch kan Nylon beter voor andere doeleinden worden gebruikt. Denk hierbij aan het maken van tandwielen, slijtstrippen, lagers, geleiders etc. Zeker met toegevoegde stoffen kan dit extra geschikt zijn voor die toepassingen.