Categorie
Prijs
1300
Geen producten

Peek gratis op maat gezaagd

Peek is net zoals Teflon een High-Performance kunststof. Door zijn extreme eigenschappen kan hij voor bijzondere doeleinden worden gebruikt. Ook is hij toepasbaar voor vele soorten toepassingen. Wel is Peek een dure kunststof en er is minder makkelijk aan te komen.

Peek wordt dan ook vaak op projectbasis gebruikt. Heeft u Peek nodig voor uw project? Vraag dit dan bij ons aan.

Peek offerte

Peek Specifieke eigenschappen

Peek is bijzonder geschikt voor toepassingen bij extreme temperaturen. Het kan tegen temperaturen van -40 maar ook tegen temperaturen van 250 graden. Aan deze temperaturen kan het langdurig worden blootgesteld zonder dat het materiaal kapot gaat of zijn eigenschappen verliest.

Ook kan Peek goed zwaar belast worden. Peek is een bijzonder taaie kunststof die goed tegen die belasting bestand is.

Verder heeft het een hele goede chemische bestendigheid, is het vlamdovend, is het zeer maatvast en heeft het een lage uitzettingscoëfficiënt.

Peek

Peek en vochtbestendigheid

Peek neemt geen vocht op en hierdoor blijft het materiaal heel erg maatvast. Peek wordt voornamelijk binnen toegepast maar kan ook buiten worden gebruikt. Het kan prima tegen alle weersinvloeden.

Peek en thermische eigenschappen

De thermische eigenschappen van Peek zijn erg goed. Het kan tegen extreme temperaturen van -40 tot 250 graden. Toepassingen zoals bakkersovens en glijstrippen zijn dan ook logisch. Peek is daar bijzonder geschikt voor.

Peek zijn elektrische eigenschappen

De elektrische eigenschappen van dit materiaal zijn ook erg goed. Doordat het geen vocht opneemt kan het prima worden gebruikt voor elektrische toepassingen. Elektrische onderdelen maken is dan ook handig om met Peek te doen.

Gebruik van Peek bij levensmiddelen en chemische toepassingen

Peek wordt zeker gebruikt in de voedselverwerkende industrie. Hier is het ook voor gekeurd. Vooral bij de verwerking bij hoge temperaturen is Peek handig om te gebruiken.

Ook de chemische bestendigheid van het materiaal is heel hoog. Het kan dan ook goed gebruikt worden in combinatie met chemicaliën. Ook in de medische industrie zien we Peek veel terug. Doordat het zeer precies kan worden gemaakt worden er hele speciale onderdelen gemaakt voor bepaalde machines.