Categorie
Prijs
27140
Plexiglas Helder
Perspex Helder 10 mm
139.50 per m2
Plexiglas Helder
Perspex Helder 2 mm
27.95 per m2
Plexiglas Helder
Perspex Helder 3 mm
39.90 per m2
Plexiglas Helder
Perspex Helder 4 mm
52.00 per m2
Plexiglas Helder
Perspex Helder 5 mm
71.00 per m2
Plexiglas Helder
Perspex Helder 6 mm
82.00 per m2
Plexiglas Helder
Perspex Helder 8 mm
102.00 per m2
Perspex Plexiglas Opaal
Perspex Opaal 2 mm
31.00 per m2
Perspex Plexiglas Opaal
Perspex Opaal 3 mm
44.00 per m2
Perspex Plexiglas Opaal
Perspex Opaal 4 mm
57.00 per m2
Perspex Plexiglas Opaal
Perspex Opaal 5 mm
74.00 per m2

Perspex platen op maat

Net zoals Plexiglas is ook Perspex een groot merk die acrylaat platen levert. Over de naam van Perspex is nogal eens verwarring. Het wordt wel persplex, perplex of perpex genoemd. Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer. Perspex is dan ook een A-merk op het gebied van acrylaat platen. Ze hebben een bijzonder breed assortiment aan platen. Bij Global Plastics kunt u Perspex op maat kopen zonder afname van rest. Wij bieden dan ook een breed assortiment aan Perspex kleuren aan op onze website.

Perspex plaat

Perspex eigenschappen

Perspex is een merknaam van acrylaat en heeft daarom vergelijkbare eigenschappen als andere merken acrylaat zoals Plexiglas.

Perspex is er dan ook in alle kleuren, diktes en afmeting. Perspex Helder is net zo transparant als glas. Een groot voordeel van Perspex ten opzichte van glas is dat het 25x sterker is. Het materiaal is een stuk taaier en zal minder snel kapot gaan dan glas. Het materiaal kan wel scheuren of breken maar zal niet zo uiteen vallen als glas.

Perspex is echter wel een stuk buigzamer als glas. Op de dunnere diktes kunnen de platen gebogen worden, zeker op grotere oppervlaktes. Het materiaal is echter taai genoeg om niet zomaar te breken. Alleen bij teveel spanning kan het kapot.

Het merk Perspex heeft een breed assortiment aan kleuren en afwerkingen van de platen. Dit gaat van helder tot opaal, en van massieve kleuren tot transparante kleuren. Ook zijn er fluor kleuren en frosted kleuren. Perspex heeft dan ook breed pallet aan opties. De meeste platen hebben een glossy afwerking. Een aantal kleuren, waaronder wit en zwart zijn er ook met een matte afwerking. Ook de frosted kleuren zijn mat qua uitstraling. Ze hebben een lichte structuur als oppervlak. Het lijkt alsof het is gezandstraald. Hierdoor is het oppervlak een stuk matter.

Qua afmeting worden de XT platen in 3050 x 2050 mm gemaakt. Alle kleuren zijn gegoten platen. Deze hebben altijd de afmeting van 3050 x 2030 mm. Qua dikte heeft dit sterk te maken met de kleur. Helder platen lopen in XT van 2 tot en met 30 mm. De opaalplaten van 2 tot en met 5 mm. Gegoten in helder en opaal hebben een bredere range. De heldere platen beginnen bij 1 mm en lopen op tot enkele honderden mm’s. De opaal platen zijn er van 3 tot en met 10 mm. Alle kleuren worden altijd in 3 mm gemaakt. Sommige kleuren worden ook in 8, 19 of 30 mm gemaakt. Wit en zwart zijn er eveneens in meerdere diktes. Dit loopt van 3-10 mm. De frosted platen zijn er sowieso in 3 mm. Alleen de Crystal Clear en Polar White zijn er van 3 tot en met 10 mm.

Perspex op maat

Assortiment Perspex

Zoals hierboven al enigszins staat uitgelegd heeft Perspex een breed assortiment aan kleuren. Om te beginnen is er Perspex in XT. Hiervan worden er heldere en opaal platen gemaakt. De XT platen in helder zijn er van 2 tot en met 30 mm dikte. De opaal platen van 2 tot en met 5 mm.

Uiteraard worden de platen ook in een gegoten kwaliteit gemaakt. Dit geldt zowel voor de heldere als de opaal platen. In opaal zijn er ook meer tinten beschikbaar. Deze hebben allemaal een verschillende lichtdoorlatendheid. Zo is Perspex in opaal met 050, 040, 030 en 028. Hoe hoger het getal, hoe meer licht de platen doorlaten.

Verder heeft Perspex een ruime range aan massieve kleuren. Uiteraard zijn deze platen er in wit en zwart. Ook zijn er vele unikleuren. Dit zijn ruim 30 massieve kleuren. Deze platen laten allemaal tot maximaal 3% licht door. Dit is zeer nihil en bijna niet zichtbaar.

Naast de massieve kleuren zijn er ook transparante kleuren. Deze range is smaller dan de massieve kleuren, maar er zijn meer dan 10 verschillende transparante kleuren. Ze zijn volledig doorzichtig. Naast de standaardkleuren zijn er ook smokekleuren. Deze zijn er in verschillende bruin- en grijstinten. Ook is er Perspex met een lichte groene en blauwe gloed. Ook de glasslook valt hieronder. Naast deze kleuren zijn er ook nog 5 fluorkleuren die Perspex in het assortiment heeft.

Naast de kleuren is er ook een groot assortiment aan Frosted kleuren. Dit zijn gezandstraalde platen. Perspex heeft ruim 30 kleuren hiervan ontwikkeld. De populairste zijn de Crystal Clear en de Polar White. De Crystal Clear is een heldere plaat die gezandstraald is. Dit lijkt op melkglas. De Polar White is een opaal plaat die gezandstraald is. Deze is aanzienlijk witter dan de Crystal Clear. Deze platen worden veelal gebruikt voor toepassingen met licht.

Naast al deze platen ontwikkelt Perspex ook specials. Dit zijn speciale dessins met spikkels, meerdere kleuren door elkaar etc.

Hoe verwerk ik Perspex?

Perpex laat zich net zo verwerken als iedere andere acrylaat plaat. Er zijn dan ook de volgende mogelijkheden met Perspex.

Allereerst kunnen de platen uiteraard gezaagd worden. Of dit nu met een machine gebeurd of dat u er zelf mee aan de slag gaat. Het is allemaal mogelijk. Zelf Perspex zagen gaat het beste met een cirkelzaag of decoupeerzaag.

Perspex platen frezen is ook geen enkel probleem. Het materiaal kan in iedere gewenste vorm worden gemaakt. Het materiaal leent zich hier goed voor.

Laseren is ook mogelijk, al gebeurd dit vaker met de gegoten platen. Met een laser kunnen scherpere vormen worden gemaakt. Ook kan er met een laser gegraveerd worden op Perspex.

Verder kan het ook gebogen worden. Perspex is goed warm te bewerken. Buigen van het materiaal is geen enkel probleem. Als het weer uithardt dat blijft het materiaal in die vorm staan.

Polijsten is ook mogelijk. Laseren geeft al gladde en glimmende randen, maar dit kan ook door middel van polijsten gedaan worden. Zo zien de randen er minder dof uit. Polijsten is mogelijk met een diamantpolijstmachine, maar kan ook door middel van vlam polijsten.

Perspex verlijmen is ook geen enkel probleem. Met bijvoorbeeld polymax kan het aan andere materialen worden bevestigd. Deze kit bijt niet uit in het materiaal. Als u een stofkap wilt maken, dan kan het ook met Acryfix worden verlijmd. Deze lijm is er om Perspex met Perspex te verlijmen. Acryfix zorgt voor een chemische reactie waardoor de platen aan elkaar versmelten.

Perspex plaat op maat

Perspex toepassingen

De toepassingen van Perspex zijn heel divers en hebben uiteraard te maken met de kleur van de plaat. Afhankelijk daarvan kunnen ze op verschillende manieren worden gebruikt.

Als we kijken naar Perspex helder, dan is de toepassing vaak glasvervanging. Of dit nu voor een standaardraam is voor kleinere ramen, het is allemaal mogelijk. Ook een raam vervangen van uw tuinhuisje, of een glazen dak maken voor uw veranda, het kan allemaal. Verder wordt het heldere materiaal ook gemaakt signing en stofkappen.

Opaal wordt vaak gebruikt voor lichtbakken. Of dit nu standaard lichtarmaturen zijn of dat dit is voor signing, het kan allebei. De opaal platen zijn er in verschillende tinten, dus ook voor lichtoplossingen kunnen deze platen goed worden gebruikt.

De massieve kleuren worden veelal in de reclame industrie gebruikt. Door het ruime assortiment zijn er genoeg mogelijkheden met het materiaal. Van naambordjes, tot signing, tot freesletters. Perspex in kleur leent zich er bijzonder goed voor.

De transparante kleuren en fluor kleuren zien we ook vaak in de reclame industrie, interieurdesign en lichttoepassingen. Er kan met transparante kleuren gespeeld worden qua design en winkels worden er vaak mee ingericht. Ook bepaalde lichteffecten creëren gaat goed met transparante kleuren.

De frosted platen zien we het meeste bij interieurtoepassingen vooral in combinatie met licht. De platen laten namelijk het licht goed door en verspreiden het licht ook mooi. Zeker de Crystal Clear en Polar White platen worden hier veel voor gebruikt. Ze laten namelijk de lichtbron niet zien maar laten het licht wel goed door. In combinatie met gekleurd ledlicht kunnen er zo allerlei effecten worden gecreëerd.

De mogelijkheden met Perspex platen zijn dan ook enorm en Perspex is dan ook een populair merk om te gebruiken.