Categorie
Prijs
1300
Geen producten

Pet-G Helder platen

Pet-G is een kunststof dat we vooral kennen van hele andere toepassingen, namelijk drinkflessen. Toch is het materiaal er ook in plaatmateriaal. Op het oog lijkt het veel op alle andere transparante kunststoffen, echter zijn er zeker verschillen. Op deze pagina vindt u ons assortiment aan Pet-G Helder plaatmateriaal.

Pet-G Helder plaat offerte

De eigenschappen van Pet-G Helder

Als we naar de eigenschappen van Pet-G Helder kijken dan zien we overeenkomstige eigenschappen met andere heldere kunststoffen. Qua lichtdoorlatendheid lijkt het sterk op Plexiglas Helder en Polycarbonaat Helder. De platen laten dan ook tot zo’n 90% van het licht door.

Het materiaal is ook bijzonder taai. Het is net zoals Polycarbonaat bijzonder slagvast en nagenoeg onbreekbaar. Het materiaal is dan ook goed te bewerken. Ook is het vandalisme proof.

Qua bewerkingen is het materiaal goed te zagen, frezen, boren en het kan zelfs gevacuumvormd worden.

Qua gewicht ligt het redelijk dicht bij Plexiglas en Polycarbonaat. Het heeft een vergelijkbaar soortelijk gewicht van 1,2 kg per mm dikte per m2.

Een verschil van Pet-G Helder ten opzichte van Polycarbonaat is dat het veel beter hecht. Op Pet-G kan namelijk heel goed geprint worden. Dit kan ook op Plexiglas. Toch zien we dat fotografen steeds vaker hun kunstwerken op Pet-G laten printen. De platen hebben een glossy uitstraling en werkt goed bij foto’s.

Pet-G Helder plaat

Welke soorten Pet-G Helder zijn er?

Het assortiment van Pet-G Helder is niet heel breed. Qua kleur worden de platen alleen in helder en opaal gemaakt. De standaardafmeting van de heldere platen is 3050 x 2050 mm.

Qua dikte loopt dit van 1 mm tot 10 mm dikte. De dunnere diktes hebben ook afwijkende afmetingen qua plaatmaat. De 1 mm plaat is kleiner.

Is Pet-G helder goed te bewerken?

Zoals eerder benoemd kan Pet-G helder op een paar manieren worden bewerkt. Allereerst kunnen de platen goed gezaagd worden. Ook frezen is geen probleem. Er kunnen dan ook allerlei vormen met Pet-G gemaakt worden. De dunnere platen kunnen zelfs met een mes gesneden worden.

Ook buigen is geen enkel probleem. De platen kunnen net zoals Polycarbonaat koud worden gebogen en in een buiging blijven staan.

Verder kan Pet-G helder gevacuumvormt worden. Dit kan net zoals bij Polycarbonaat. Hierdoor kunnen de platen in een mal in een gewenste vorm worden getrokken.

Verder zijn de platen ook goed te beprinten. Het materiaal hecht heel goed en foto’s printen op Pet-G helder is dan ook geen probleem. Het glossy oppervlak zorgt voor een mooie afwerking.

Welke toepassingen heeft Pet-G Helder?

De eigenschappen van Pet-G helder hebben invloed op de toepassingen van het materiaal. De eigenschappen lijken namelijk sterk op polycarbonaat en Plexiglas. Die 2 materialen worden dan ook vaker gekozen dan Pet-G. Toch is Pet-G soms een verstandige keuze.

Bij tijdelijke glasvervanging worden namelijk vaak Pet-G helder gebruikt. Ook voor het printen op heldere kunststoffen zien we steeds vaker dat Pet-G wordt gebruikt. Ook voor raamvervanging waarbij er een risico op vandalisme is, is Pet-G een goede keuze. Qua prijsniveau is ligt het op hetzelfde niveau als Polycarbonaat en kan dan ook een goede keuze zijn.