Categorie
Prijs
63159

Plexiglas Frost gratis op maat

Plexiglas met een Frost afwerking of een matte afwerking wordt door een aantal merken op de markt gebracht. Wij verkopen de Frosted platen van Perspex. Dit zijn gezandstraalde gekleurde Plexiglas platen die door het zandstralen een matte finish hebben. Ze zijn dan ook een mooie tegenhanger van de glossy transparante plexiglas platen.

Het pallet aan kleuren is bijzonder ruim, tot wel meer dan 30 kleuren, dat door Perspex op de markt is gebracht. De meest populaire kleuren zijn wel de heldere en opaal variant. Dit is de Crystal Clear en de Polar White. Uiteraard kunt u alle kleuren bij ons op maat bestellen zonder rest.

Plexiglas Frost

Eigenschappen van Plexiglas Frost

Net zoals bij gekleurd Plexiglas is er maar 1 manier van het produceren van Plexiglas Frost. Dit is de gegoten kwaliteit. Dit heeft als voordeel dat de platen op allerlei manieren kunnen worden bewerkt, ook warme bewerkingen.

Waar de frosted platen goed aan te herkennen zijn, is dat ze een gezandstraald oppervlak hebben. Het oppervlak is iets ruwer en is niet zo glad als de andere kleuren. Hierdoor zijn de platen ook mat van kleur.

De standaardafmeting van de platen zijn net zoals alle gegoten platen 3050 x 2030 mm. De dikte van de kleuren is 3 mm. De Crystal Clear en de Polar White worden echter in meerdere diktes gemaakt van 3-10 mm. Dit komt omdat die platen voor meerdere toepassingen kunnen worden gebruikt.

Welke kleuren Frost zijn er?

De meest gebruikte zijn de heldere en de opale frost platen. De heldere variant heet de Perspex Frost Crystal Clear. Dit is een heldere plexiglas plaat die gezandstraald is. De Perspex Frost Polar White is een opale plexiglas plaat die gezandstraald is.

Naast deze twee basisplaten, is een groot scala aan kleuren. Meer dan 30. Uiteraard is dit afhankelijk van het merk dat deze platen produceert. De een heeft een breder gamma aan plexiglas frost platen dan de ander.

Wat betreft de kleuren zijn in principe alle kleuren altijd transparant. Dit betekend dat de platen allemaal licht doorlaten. Door het gezandstraalde effect van de platen hebben de platen een mooie lichttransmissie. Ze verspreiden het licht goed door de hele plaat. De hele plaat licht dan ook evenredig op.

Plexiglas Frost foto

Toepassingen Plexiglas Frost

Qua toepassing van de frostplaten zien we dat ze voornamelijk voor licht toepassingen worden gebruikt of interieurtoepassingen. Doordat de platen het licht mooi doorlaten worden ze vaak als paneel gebruikt voor een lichtbron. De lichtbron zelf zie je niet, maar het licht komt er mooi doorheen. Zeker bij de crystal clear en de polar white kun je goed spelen met het licht. Als er gekleurd led licht achter wordt gezet kun je met de kleuren de sfeer bepalen.

Verder worden de frost platen ook voor decoratieve doeleinden gebruikt. Ze kunnen in verschillende vormen worden gelaserd. Je ziet de platen dan ook veel terug in een winkelinrichting.