Categorie
Prijs
6668

Plexiglas Kleur Transparant gratis op maat

Naast ons gamma aan gekleurde Plexiglas in massieve kleuren, hebben we ook vele kleuren die volledig transparant zijn. Waar de massieve kleuren maar een paar % licht doorlaten, zijn de transparante platen volledig transparant, maar hebben ze uiteraard alleen een gekleurde gloed.

Wij hebben gekleurde platen liggen van het merk Perspex. Perspex heeft een bijzonder ruim programma aan gekleurde transparante kleuren die zij produceren. Wij hebben deze kleuren op voorraad liggen, en uiteraard zagen wij ze gratis op maat voor u.

Plexiglas Transparant Kleur

Eigenschappen van Plexiglas gekleurd transparant

De transparante Plexiglas platen in kleur kennen 1 soort productieproces. Voor de heldere en opale platen zijn er zowel XT als gegoten platen. Bij alle kleuren, waaronder de transparante kleuren, worden ze alleen in gegoten kwaliteit gemaakt.

Deze platen hebben altijd een glanzend oppervlak. Waar de massieve platen soms nog gemaakt kunnen worden met een matte zijde, is dat bij de transparante kleuren niet mogelijk. Dan frost platen zijn dan de betere optie. Die hebben namelijk wel een mat oppervlak, echter zijn die niet zo transparant.

De standaardafmeting van de platen zijn net zoals alle gegoten platen 3050 x 2030 mm. De dikte van de platen is vrijwel altijd 3 mm. Er kunnen wel andere diktes gemaakt worden, echter gebeurd dit altijd op projectbasis. Alleen bij de smokekleuren zien we een uitzondering. Deze bruine en grijze platen worden vaak tot 10 mm dikte gemaakt.

Welke transparante Plexiglas kleuren zijn er?

We kunnen een onderscheid maken tussen de verschillende soorten transparante kleuren Plexiglas die er zijn. Allereerst zijn er de standaard kleuren. Dit zijn vaak de basiskleuren die volledig transparant worden geproduceerd. Denk aan blauw, groen, rood, oranje etc. Deze kleuren zijn volledig transparant en worden vaak in 3 mm dikte gemaakt.

Naast de basiskleuren zijn er ook fluorkleuren. Ook dit zijn vaak standaard kleuren, maar het fluor effect is duidelijk waarneembaar. Plexiglas fluor is vooral goed te herkennen aan de oplichtende randen. Zonder dat er licht op staat lijken de Plexiglas fluor platen toch op te lichten.

Een andere groep transparante kleuren zijn de smokekleuren. Dit zijn veelal bruin en grijstinten. Deze worden gemaakt in verschillende tinten bruin en grijs en zijn er vaak ook in meerdere diktes tot wel 10 mm dik.

Verder is er de glasslook transparante Plexiglas plaat. Deze heeft als effect dat het sprekend op echt glas lijkt. Het heeft de blauw/groene gloed die vooral goed zichtbaar is op de randen van de plaat.

Plexiglas Gekleurd Transparant

Toepassingen Plexiglas Kleur

De toepassing van transparante plexiglas kleuren is sterk afhankelijk van het type kleur, maar het materiaal is sowieso voor vele toepassingen te gebruiken. Als we kijken naar de standaard kleuren, dan zien we deze vooral terug voor lichttoepassingen, zoals lichtreclame of sfeerverlichting. Ook qua interieurinrichting worden deze platen gebruikt. Denk hierbij aan specifieke kleuren voor winkelinrichting.

Voor de fluor plexiglas kleuren geldt hetzelfde als voor de standaard transparante kleuren. Toch wordt fluor vaker gebruikt voor in winkelinrichting maar ook voor design toepassingen. Het materiaal wordt vaak in verschillende vormen gelaserd. Deze vormen kunnen als design worden opgehangen of geven sfeer aan een woning of interieur.

De smokekleuren plexiglas worden heel anders toegepast. Deze kleuren zien we vaak terug bij ramen, caravanramen, bootramen of een balkonafscheiding. De platen geven een zekere vorm van privacy. Als raamvervanging voor caravans of boten zien we de platen ook vaak terug. Ze kunnen goed bewerkt worden en eventueel gebogen. Zo passen ze altijd voor specifieke caravanramen of bootramen.

De glasslook plexiglas platen worden vooral als glasvervanging gebruikt of voor designtoepassingen. Toch is glasvervanging het meest voorkomende. Doordat ook het uiterlijk op glas lijkt, is de glasslook plexiglas plaat een goede oplossing, omdat het minder snel kapot gaat dan echt glas en ook goedkoper is. Verder kunnen de platen makkelijk worden bewerkt zodat er meer mogelijk is dan met echt glas.