Categorie
Categorie
Prijs
Prijs - slider
29140
Kleur
Kleur
Perspex Helder 2 mm
Plexiglas Helder 10 mm
139.50 per m2
Perspex Helder 2 mm
Plexiglas Helder 2 mm
29.95 per m2
Perspex Helder 2 mm
Plexiglas Helder 3 mm
39.95 per m2
Perspex Helder 2 mm
Plexiglas Helder 4 mm
59.00 per m2
Perspex Helder 2 mm
Plexiglas Helder 5 mm
74.00 per m2
Perspex Helder 2 mm
Plexiglas Helder 6 mm
89.00 per m2
Perspex Helder 2 mm
Plexiglas Helder 8 mm
119.00 per m2

Plexiglas plaat op maat

Op zoek naar Plexiglas platen? Dan zit u bij ons goed. Wij hebben een breed aanbod aan Plexiglas op voorraad liggen. Met de machines die wij hebben staan kunnen wij ze keurig en netjes voor u op maat zagen. Hier zitten geen bijkomende kosten aan vast. U vult bij ons op de website de maten in per mm. Hij rekent dan precies uit wat zo’n plaat kost. Global Plastics doet niet aan zaagkosten of andere onzin kosten, dus u betaald alleen voor die Plexiglas plaat die u nodig heeft. Dat scheelt een boel kosten en werk.

Om een misverstand te voorkomen moeten we wat meer over Plexiglas uitleggen. Het is namelijk een merknaam van acrylaat. Dit kennen we ook onder de technische benaming PMMA. Als u dus Plexiglas koopt, dan koopt u feitelijk een acrylaat plaat. Er zijn ook meerdere merknamen op de markt. De meest bekende merken zijn Perspex of Altuglas.

Groot assortiment Plexiglas

Qua Plexiglas platen hebben we ze in verschillende afmetingen, diktes en kleuren liggen. De meest gebruikte platen zijn de heldere en opaal platen. Daarnaast hebben wij ook Plexiglas in wit, zwart, fluor, kleur (niet transparant en transparant), frosted, spiegel en nog vele andere specials. De keuze qua Plexiglas is enorm.

De heldere platen en de opaal platen zijn er in meerdere diktes. Helder kan wel oplopen tot enkele honderden millimeters dik. De kleuren zijn vaak 3 mm dik, maar worden eventueel ook in 8 mm, 19 mm en 30 mm gemaakt. Hoe dikker de platen worden, des te minder opties.

Welke kleur of dikte u ook kiest, Global Plastics helpt u er graag mee verder. Kijk onder deze categorie welke opties wij qua kleuren aan u kunnen aanbieden. Zit uw kleur Plexiglas er niet bij? Vraag hem dan gerust aan via ons contactformulier. Wij werken samen met vele fabrieken en kunnen aan veel kleuren komen.

Plexiglas plaat offerte

Wat moet ik hebben? Plexiglas XT of gegoten

Voor sommige mensen is Plexiglas gewoon Plexiglas. Toch wordt het op 2 verschillende manieren gemaakt. Door de grote vraag naar vooral helder en opaal Plexiglas, is er een manier van produceren ontwikkeld om sneller platen te kunnen maken. Dit is namelijk extruderen. De zogeheten XT platen worden dan ook alleen gemaakt in Plexiglas helder en opaal. Alle andere kleuren worden altijd in de gegoten kwaliteit gemaakt.

De XT methode is een snellere methode. De platen worden geperst doormiddel van een extrusiemachine. Dit is een sneller proces. Er zit 1 nadeel aan en dat is dat er meer spanning in de platen kan ontstaan. Door de snellere productie is Plexiglas XT wel goedkoper.

De andere manier is door Plexiglas te gieten. Het vloeibare Plexiglas wordt in een mal gegoten en hard daar uit. Hierdoor zit er minder spanning in de platen. Het resultaat hiervan is dat qua bewerkingen sommige met beide opties mogelijk zijn. Andere bewerkingen kunnen alleen met gegoten Plexiglas.

De zogeheten warme bewerkingen, zoals laseren, buigen, polijsten en buigen zijn verstandiger om met gegoten Plexiglas te doen. Alle andere bewerkingen zoals boren, zagen of frezen kan prima met beide.

Plexiglas, de alleskunner

Er zijn vele soorten kunststoffen op de markt, echter is geen enkele kunststof die voor zoveel doeleinden kan worden gebruikt als Plexiglas. Dit komt mede door het enorme aanbod qua kleuren en diktes, maar ook omdat het materiaal goed bewerkt kan worden op meerdere manieren. Hierdoor kan Plexiglas in vele branches worden gebruikt.

De meest logische keuze is als glasvervanger. Plexiglas lijkt bijzonder veel op glas, maar is qua eigenschappen ook een goede vervanger. Het is veel minder breekbaar, heeft UV-bescherming en is goedkoper dan gehard glas. Ook laat het meer licht door dan gewoon glas. Verder is Plexiglas een stuk lichter dan glas.

Ook door de bewerkingsmogelijkheden is Plexiglas een goede keuze. Plexiglas kun je namelijk zagen, frezen, laseren, graveren, boren, frezen, lijmen, buigen, lijmen etc. De keuze is enorm. Ook ziet Plexiglas er qua uiterlijk mooi uit. Hierdoor wordt het veel gebruikt voor interieurtoepassingen. Plexiglas is dus altijd de overweging waard.

Plexiglas plaat kleur

Wij kunnen uw Plexiglas bewerken

Plexiglas bewerken kan op vele manieren. Er zijn bijzonder veel mogelijkheden. Een aantal van die mogelijkheden kunt u ook zelf. Denk hier aan het zagen van Plexiglas. Dit kan door middel van een cirkelzaag of bijvoorbeeld een decoupeerzaag. Ook kan er goed in Plexiglas geboord worden. Met een ijzerboortje gaat u als een mes door de boter.

Andere bewerkingen die mogelijk zijn met Plexiglas zijn bijvoorbeeld laseren en graveren. Dit kan met een lasersnijder. Verder kan Plexiglas gepolijst worden. Dit gebeurd met een diamantpolijstmachine maar kan ook door middel van vlampolijsten. Door Plexiglas te polijsten kunt u ook glimmende randen maken die er hetzelfde uitzien als het oppervlak van de plaat. Zagen en frezen zorgen namelijk voor doffe randen.

Andere bewerkingsmogelijkheden zijn buigen, door middel van bijvoorbeeld een lasdraad of oven (met een mal), of lijmen. Plexiglas kan gelijmd worden met Polymax als u het bijvoorbeeld op een muur wilt plakken. Het is dan belangrijk om de platen volvlak te verlijmen, anders ziet u de lijm er doorheen. Als u 2 platen Plexiglas aan elkaar wilt verlijmen kunt u ook Acryfix gebruiken. Dit versmelt de platen aan elkaar. Dit wordt vaak gebruikt voor het maken van stofkappen.

Welke diktes en afmetingen zijn er in Plexiglas?

Bij Plexiglas komen we voornamelijk 2 soorten afmetingen tegen. De XT platen worden standaard op 3050 x 2050 mm gemaakt. In opaal zijn er wel overlengtes zoals 4000 x 2050 mm en 6000 x 2050 mm. Deze platen worden gemaakt voor Plexiglas opaal 4 mm.

De andere afmeting die wordt geproduceerd is 3050 x 2030 mm. Deze afmetingen wordt gehanteerd voor gegoten Plexiglas. Als u dus een kleur wilt bestellen op onze website, dan zult u altijd zien dat dit de maximale afmeting is die u kunt invullen.

Deze productieafmeting wordt door vrijwel alle fabrieken wereldwijd gehanteerd. Qua dikte van de platen zijn er meer mogelijkheden. Plexiglas in XT wordt van 2 tot 25 mm gemaakt. Vooral de heldere platen zijn er in meerdere diktes.

Plexiglas in gegoten kwaliteit heeft dezelfde diktes beschikbaar, echter zijn ze platen er ook in 1 mm, maar ook worden de platen veel dikker gemaakt tot enkele honderden millimeters dik. Ook hier geldt dat Plexiglas in helder het breedste assortiment heeft. Plexiglas opaal is er vaak tot en met 10 mm dik. Kleuren worden vaak in 3 mm dik gemaakt. Andere standaard diktes in kleur zijn 8 mm, 19 mm en 30 mm. Die diktes worden vaak gebruikt voor signing toepassingen.

Eigenschappen van Plexiglas

Als we kijken naar de belangrijkste eigenschappen van Plexiglas, dan springen er een aantal uit. Allereerst is Plexiglas bijzonder helder. Het laat meer licht door als gewoon glas. Qua uiterlijk ziet het er ook net zo uit als gewoon glas. Ook heeft Plexiglas UV-bescherming. Dit zorgt ervoor dat de platen niet snel vergelen. Ook kan Plexiglas om die reden goed buiten worden gebruikt.

Verder is Plexiglas slagvast. Het is veel taaier dan glas. Het is zeker 30x sterker. Doordat Plexiglas een stuk taaier is, versplintert het materiaal ook niet zo snel. Het kan wel breken of scheuren, maar spat niet uiteen.

Plexiglas is ook goed te bewerken. Je kunt het zagen, boren, frezen, polijsten, lijmen, buigen, laseren etc. Het kan dan ook in iedere gewenste vorm worden gemaakt.

Plexiglas is ook een relatief vlak materiaal. Het is wel buigzamer dan glas, maar vlakker dan Polycarbonaat. Het is dan ook op redelijk dunne diktes erg vlak.

Qua brandveiligheid en qua temperatuur kan Plexiglas tegen temperaturen van 60 a 65 graden. Vanaf die temperatuur is het materiaal te bewerken. Rond de 100 graden smelt het materiaal. Plexiglas is niet zelfdovend, dus het is belangrijk om Plexiglas weg te houden bij te hoge temperaturen. Het is dan verstandiger om Polycarbonaat te gebruiken.

Plexiglas staf

Toepassingsmogelijkheden Plexiglas platen

Plexiglas kan voor vele doeleinden worden gebruikt. Dit komt mede door het grote assortiment en de vele bewerkingsmogelijkheden. Hierbij een aantal toepassingen waarvoor Plexiglas geschikt is:

– Naamborden
– Voorzetramen
– Stofkappen
– Interieurinrichting
– Glasvervanging
– Spatwand
– Balkonafscheiding
– Lichtbak
– Bootramen
– Douchedeur

Hoe Plexiglas te onderhouden

Plexiglas is een duurzame kunststof. Mits de platen goed worden onderhouden heeft u er nog langer plezier van. Alle platen hebben UV-bescherming en kunnen hierdoor prima meer dan 10 jaar worden buiten gebruikt. Om de Plexiglas platen goed te onderhouden is het verstandig voornamelijk water te gebruiken. Schoonmaakmiddelen met bijtende bestandsdelen zijn niet verstandig. Ze tasten de eigenschappen van het Plexiglas aan, en kunnen ook zorgen voor doffe plekken.

Oorsprong van Plexiglas

Zoals we eerder hebben uitgelegd is Plexiglas een merknaam. Het materiaal is acrylaat of PMMA. Deze kunststof is al ontwikkeld in de 19e eeuw. De naam Plexiglas is pas later ontstaan. Dit was in de jaren 30. Het bedrijf Rohm is begonnen met het maken van Plexiglas. Het materiaal werd in de jaren daarna steeds populairder waardoor er ook andere fabrikanten bijkwamen. Hierdoor zijn merknamen zoals Perspex en Altuglas ontstaan.

Technische specificaties Plexiglas

Plexiglas, of beter gezegd acrylaat/PMMA wordt gemaakt van de volgende bestandsdelen:
– Methanol
– Aceton
– Zwavelzuur
– Waterstofcyanide

Als deze materialen worden samengebracht ontstaat er een chemische reactie. Hieruit ontstaat PMMA. Het materiaal kan daarna op 2 manieren worden verwerkt, namelijk door middel van extrusie of door het materiaal te gieten en uit te laten harden.

Wilt u verdere technische specificaties? Vraag deze dan op via info@globalplastics.nl