Categorie
Prijs
47180

Plexiglas Stofkap op maat gemaakt

Bent u op zoek naar een Plexiglas Stofkap? Dan zit u goed bij Global Plastics. Wij verkopen zowel standaard stofkappen, maar maken ook een Plexiglas Stofkap volledig op de door u gewenste afmetingen. Wij helpen u bij het kiezen van de juiste dikte van de plaat, en op welke binnen- of buitenmaat we de stofkap moeten maken. Zo weet u zeker dat hij past.

Plexiglas Stofkap offerte

Standaard Stofkap of op maat gemaakt?

De keuze tussen een standaard stofkap en een stofkap die op maat wordt gemaakt heeft veel te maken met uw toepassing. Als de exacte afmeting minder een rol speelt, bijvoorbeeld bij het opmaken tafeldecoratie of een etalage, dan zijn de standaard stofkappen een uitkomst. We hebben ze op voorraad liggen, kunnen ze snel leveren en zijn relatief goedkoop.

Als een stofkap speciaal voor op een sokkel moet worden gemaakt of bijvoorbeeld op een maquette moet passen of in een museum, dan is het verstandig dit precies te laten maken. Wij kunnen alle Plexiglas stofkappen precies op de mm nauwkeurig maken en zorgen er ook voor dat dikte van de platen correct is zodat ze niet zullen doorhangen.

Plexiglas Stofkap

Hoe wordt een Plexiglas Stofkap gemaakt?

De productie van een Plexiglas stofkap kan op 2 manieren. De meest makkelijke manier is om het Plexiglas stomp op elkaar te verlijmen. Deze manier gaat snel en is ook goedkoop. Toch is dit vaak niet de beste oplossing. De stevigheid van is dan een stuk minder, maar vooral ziet de stofkap er een stuk minder mooi uit. Je ziet alle naden van het Plexiglas lopen en ook is het lijmen minder goed weg te werken. Wij bieden deze manier van produceren dan ook niet aan omdat we er niet achter staan.

De andere manier van produceren is door alle platen haaks te zagen onder een hoek van 45 graden. Zo vallen alle Plexiglas platen netjes in elkaar. Dit kan door middel van Acryfix netjes aan elkaar verlijmd worden. Acryfix versmelt de randen waardoor ze niet meer zichtbaar zijn. Zo wordt de stofkap 1 geheel. Dit is een mooie manier van afwerken. Ook is zo’n Plexiglas Stofkap veel sterker.

Het maken van een stofkap kost wel meer tijd dan een plaat zagen. Het frezen is tijdrovender, maar vooral het lijmen is een lastige klus. Dit moet nauwkeurig gebeuren om een mooi effect te krijgen. Ook moet de lijm zeker 24 uur uitharden zodat hij stevig is.

Toepassingen Plexiglas Stofkap

Stofkappen worden veelal gebruikt voor een aantal toepassingen. Uiteraard zien we stofkappen vaak terug in een museum om mooie voorwerpen goed te beschermen en mooi te presenteren. Uiteraard kunnen ze ook voor productpresentatie worden gebruikt. Zo kan een winkel zijn of haar producten mooi presenteren. Ook voor de verzamelaars is een stofkap vaak een mooie manier of zijn modelauto, boot etc. neer te zetten. Uiteraard kan een Plexiglas stofkap ook worden gebruikt als kubus om dingen op te zetten en te presenteren.