Categorie
Prijs
39492
Polycarbonaat Kanaalplaat 10 mm
Polycarbonaat Kanaalplaat 10 mm
49.93255.67
Polycarbonaat Kanaalplaat 16 mm
Polycarbonaat Kanaalplaat 16 mm
66.58362.69
Polycarbonaat Kanaalplaat 25 mm
Polycarbonaat Kanaalplaat 25 mm
191.02491.05
Polycarbonaat Kanaalplaat 32 mm
Polycarbonaat Kanaalplaat 32 mm
121.38315.10
Polycarbonaat Kanaalplaat 4 mm
44.91116.15
Polycarbonaat Kanaalplaat 6 mm
Polycarbonaat Kanaalplaat 6 mm
39.00204.75
Polycarbonaat Kanaalplaat 8 mm
Polycarbonaat Kanaalplaat 8 mm
45.01234.21

Polycarbonaat Kanaalplaat

Naast de massieve polycarbonaat platen die wij aanbieden is er ook polycarbonaat kanaalplaat. Dit zijn lichtere en meerlaagse polycarbonaat platen die vaak als dakplaat of wandplaat worden gebruikt. Afhankelijk van de dikte zijn ze voor verschillende doeleinden van toepassing. Bij Global Plastics hebben wij polycarbonaat kanaalplaat, maar ook alle aanverwante artikelen zoals profielen en tape om een volledige dakconstructie te maken. Naast alle toebehoren kunnen wij deze kanaalplaten ook op maat zagen, zodat ze gelijk installatie klaar zijn.

Polycarbonaat Kanaalplaat offerte

Polycarbonaat Kanaalplaat Eigenschappen

Net zoals bij de massieve platen zijn ook de polycarbonaat kanaalplaten bijzonder sterk. Doordat de platen uit meerdere lagen bestaat zijn ze stijver dan de massieve platen. De platen zijn er op verschillende diktes verkrijgbaar, namelijk; 4, 6, 8, 10, 16, 25 en 32 mm. De 4, 6 en 8 mm platen bestaan vaak uit 2 lagen met een tussenruimte. De 10 mm is er zowel in 2 als 4-wandig. De 16 mm platen zijn er in verschillende opties. Afhankelijk van de fabriek is er een 5 en 7-wandige plaat. Ook zijn ze er met een X-structuur voor extra stevigheid. De 25 en 32 mm zijn vaak ook 5 of 7-wandig met een X-structuur.

Polycarbonaat kanaalplaat wordt vaak in helder en opaal geproduceerd. De opaalplaten hebben een wisselende lichtdoorlatendheid afhankelijk van de fabriek. Meestal ligt dit rond de 50%, maar dit heeft uiteraard met de dikte van de polycarbonaat kanaalplaten te maken. Wat betreft de UV-bescherming, zijn er een aantal varianten. Alle platen zijn sowieso enkelzijdig UV-beschermd, echter de 6 en de 8 mm platen hebben een dubbelzijde UV-bescherming. Bij de platen met een enkelzijdige bescherming is het van belang dat de zijde met UV-bescherming aan de bovenzijde/zonzijde wordt geplaatst, anders verkleuren de platen sneller en heb je minder plezier van je polycarbonaat kanaalplaat.

Naast de standaard UV-bescherming zijn er ook platen met IR bescherming. De zogenoemde IR Gold platen, hebben een lichte gouden gloed, en weren ook een deel van het infrarood licht. Dit zorgt ervoor dat ze meer hitte tegenhouden en het minder heet wordt onder de polycarbonaat kanaalplaten. De platen zijn er in 3 diktes, namelijk 10, 16 en 32 mm. Ook zijn ze er in helder en opaal. Toch is de opbouw van de plaat wel anders. De bovenste helft van de plaat is altijd opaal, echter de onderste helft kan opaal of helder zijn. De heldere plaat laat uiteraard meer licht door, echter is hij niet voor alle diktes beschikbaar. De opaal plaat wel.

De keuze van de dikte van de plaat hangt vaak sterk af van de overspanning van de plaat. Een plaat van 4 of 6 mm wordt vaak gebruik voor kleine kassen. Platen van 10 en 16 mm worden veelal gebruikt voor een veranda of grote kassen. De 25 en 32 mm worden gebruikt voor grote kassen en tuincentra. Vaak zijn dat lange en brede ruiten. Om die reden moeten de kanaalplaten extra vlak en stijf zijn.

De lengte en breedte is afhankelijk van de dikte van de plaat. Op de 32 mm plaat na, worden ze allemaal geproduceerd op een breedte van 2100 mm. De meeste platen kennen ook een breedte van 1050 mm. Bij de 10 en 16 mm zijn er nog meer varianten zoals de 980 mm breedte en de 1200 of 1250 mm breedte. Doordat wij een breed aanbod hebben liggen aan kanaalplaten qua breedte en lengte, hoef je dus nooit teveel materiaal te bestellen. Dit scheelt reststukken en daarmee ook kosten.

Polycarbonaat Kanaalplaat

Polycarbonaat Kanaalplaat Toepassingen

Polycarbonaat kanaalplaat wordt vaak gebruikt als dakplaat, zowel voor veranda’s en terrasoverkappingen, maar ook in de kassenbouw. Toch zijn er meer mogelijkheden met kanaalplaten. De 4 en 6 mm kanaalplaten komen we veel tegen bij hobbykassen. Deze zijn vaak opgebouwd uit kanaalplaten als wand- en dakplaat. Als je 6 mm kwijt kunt in het frame, adviseren wij altijd de 6 mm te gebruiken. Die is duurzaam, waait niet snel uit de profielen en kan beter tegen de weersinvloeden. De 10 en 16 mm kanaalplaten hebben vaak andere toepassingen. Meestal worden ze gebruikt als dakplaat voor een veranda of terrasoverkapping. De 10 mm is daarnaast ook handig voor lichtstraten en carports. Dit zijn vaak gebogen constructies en de 10 mm polycarbonaat kanaalplaat kan koud gebogen worden. Ideaal dus voor die toepassingen. De 25 en 32 mm zien we terug in de kassenbouw, maar ook de grotere daken. Ze kunnen een grotere overspanning maken en zijn daarom hiervoor erg geschikt. Ook zien we de platen terug voor een uitbouw als dakplaat. Doordat ze een goede isolatie hebben kunnen ze goed worden gebruikt als tegenhanger van glas. De 32 mm plaat heeft dezelfde isolatiewaarde als HR++ glas en is een goedkoper en praktischer alternatief. Zo behoud je dus je isolatie van je huis en verlies je geen warmte, maar haal je wel maximaal licht binnen. Naast de standaard toepassingen kunnen polycarbonaat kanaalplaten uiteraard ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Dit heeft met de creativiteit van de eindgebruiker te maken. Wandpanelen of andere interieurtoepassingen zien we steeds vaker met polycarbonaat kanaalplaat. Er zijn bijzonder veel mogelijkheden met polycarbonaat kanaalplaten.