Categorie
Prijs
5575
Polycarbonaat Opaal 4 mm
Polycarbonaat Opaal 3 mm
55.00 per m2
Polycarbonaat Opaal 4 mm
Polycarbonaat Opaal 4 mm
75.00 per m2

Polycarbonaat Opaal plaat op maat

Opaal platen worden net zoals bij de heldere platen zowel in massief geproduceerd als in kanaalplaten. Op deze pagina vindt u ons assortiment aan massieve platen in opaal. Deze platen zagen wij gratis voor u op maat zonder rest.

Polycarbonaat Opaal plaat offerte

Polycarbonaat Opaal eigenschappen

Alle polycarbonaat platen, waaronder de opaal platen, zijn bijzonder sterke en taaie platen. Ze zijn slagvast en nagenoeg onbreekbaar.

Opaal wordt niet in bijzonder veel diktes gemaakt. De meeste fabrieken maken de platen in 3 en 4 mm. In sommige gevallen zijn ze er ook in 2, 5 en 6 mm dikte. Dikkere platen kunnen wel gemaakt worden, echter worden deze apart geproduceerd per batch.

De standaardafmeting van de platen is 3050 x 2050 mm. Er zijn soms uitzondering qua lengte. Deze platen worden vaak gebruikt voor lichtbakken. Kanaalplaten worden wel op andere afmetingen geproduceerd. Deze zijn standaard 7000 mm lang.

Qua lichtdoorlatendheid zijn er wel verschillen. Bij ons op de website vindt u de Polycarbonaat Opaal platen met een lichtdoorlatendheid van 50%. Er zijn ook meerdere soorten opaal qua tinten. Deze laten veelal minder licht door. Dit kan een afweging zijn in verband met de toepassing.

Alle Polycarbonaat Opaal platen hebben een UV-bescherming in de plaat. Dit zorgt ervoor dat de platen minder snel vergelen. De platen kunnen dan ook goed buiten worden gebruikt.

Polycarbonaat Opaal plaat

Polycarbonaat Opaal Toepassingen

De toepassingen van Polycarbonaat Opaal komen veel overeen met de toepassingen van Plexiglas Opaal. Voornamelijk worden de platen gebruikt voor lichtbakken. Ook worden ze gebruikt als glasvervanging. De platen kunnen worden gebruikt voor veranda’s of een uitbouw. Doordat ze goed tegen weer en wind kunnen zijn ze daar goed geschikt voor. Vaak valt de keuze op Polycarbonaat als er kans is op vandalisme of als de platen intensief worden gebruikt. De sterke platen zijn dan erg geschikt omdat ze nagenoeg niet kunnen breken.

Welke soorten Polycarbonaat Opaal zijn er?

In de productie zijn er 2 soorten Polycarbonaat Opaal. De massieve platen en de kanaalplaten. Qua eigenschappen zijn beide platen hetzelfde, echter zijn de kanaalplaten een stuk lichter. Ook zijn ze vlakker van massieve platen. Die kunnen namelijk makkelijker worden gebogen. De toepassingen zijn dan ook vaak iets anders.

Qua kleur zijn de massieve platen er in verschillende tinten. De ene tint laat meer licht door dan de ander. Afhankelijk van de toepassing kan hierin een keuze worden gemaakt welke lichtdoorlatendheid het beste is. Bij de kanaalplaten is er 1 standaard tint opaal. Verder is er een IR Gold opaal plaat. Deze beschermd ook tegen warmte en heeft vaak een gouden gloed op de plaat.