Categorie
Prijs
1300
Geen producten

Teflon gratis op maat gezaagd

PTFE is beter bekend onder de naam Teflon. Dit is een zogenoemde High-Performance kunststof. Door zijn extreme eigenschappen is deze kunststof toepasbaar voor toepassingen onder bijzondere condities.

Het materiaal wordt zowel als plaat en als stafmateriaal geproduceerd. Wij zagen Teflon gratis op maat zonder afname van reststukken.

Teflon plaat offerte

Teflon Specifieke eigenschappen

Teflon is een kunststof die niet lijkt op een andere kunststof. Zo is Teflon volledig ongevoelig voor weersomstandigheden. Ook verouderd het niet. Teflon neemt eveneens geen vocht op. Het stoot zelfs vocht af. Ook is het materiaal anti-klevend. Niks blijf op het materiaal hechten. Het heeft dan ook bijzonder goede glijeigenschappen.

Net zoals bij Nylon worden ook bij Teflon andere materialen toegevoegd om bepaalde eigenschappen verder te versterken. Denk hierbij aan koolstof of brons.

Toepassingen van Teflon zijn dan ook bijvoorbeeld in de vliegtuigindustrie of bij gebruik van chemicaliën.

Teflon plaat

Teflon en vochtbestendigheid

Teflon is bijzonder geschikt voor toepassingen met vocht of bij buitengebruik. Teflon neemt namelijk geen vocht op en stoot dit zelfs af. Doordat het materiaal ook niet verouderd is het geen enkel probleem om Teflon voor buitengebruik toe te passen.

Teflon en thermische eigenschappen

Ook bij gebruik van extreme temperaturen is Teflon bijzonder geschikt. Het kan gebruikt worden bij een enorme range aan temperaturen. Zo kan het tegen een temperatuur van -200 graden, maar kan het ook gebruikt worden bij temperaturen van 260 graden. Er zit wel een max aan. Bij temperaturen van 400 graden of hoger ontleed het materiaal. Er kunnen dan giftige gassen vrijkomen die gevaarlijk zijn.

Teflon zijn elektrische eigenschappen

Teflon heeft hele goede eigenschappen voor elektrische toepassingen. Doordat het geen vocht opneemt is het bijzonder geschikt. Ook doordat het materiaal prima bestand is tegen hoge temperaturen kan het goed worden gebruikt. Teflon heeft dan ook goede diëlektrische eigenschappen.

Gebruik van Teflon bij levensmiddelen en chemische toepassingen

Net zoals bij HMPE is Teflon reukloos en smaakloos. Voor de voedselverwerkende industrie is het dan ook goed te gebruiken. Het kan in direct contact komen met voedsel. Ook de chemische eigenschappen van Teflon zijn heel goed. Het kan goed tegen chemicaliën en wordt dan ook veel toegepast in die industrie.