Categorie
Prijs
4260

Reclame Kunststoffen op maat

Bij Global Plastics verdelen we de kunststoffen in een aantal groepen. Sommige kunststoffen overlappen of kunnen voor meerdere dingen worden toegepast. Andere kunststoffen worden voornamelijk in bepaalde branches gebruikt. Bij reclame kunststoffen bedoelen wij kunststoffen die voornamelijk door reclame bedrijven, signmakers, lichtreclamebedrijven, standbouwers en interieurontwerpers worden toegepast.

Geschuimd PVC

Naast Plexiglas en polycarbonaat, die ook veel in deze industrie wordt gebruikt, is geschuimd PVC een van de meest gebruikte kunststoffen voor de signing industrie. Als u door een supermarkt loopt, of over een beurs, dan ziet u overal reclameborden hangen of wanden met reclame-uitingen. Veelal worden die gemaakt van geschuimd PVC.

Geschuimd PVC is een lichte en zachte kunststoffen dat op het oppervlak vlak is. Om die reden is het goed te beplakken, maar er kan ook rechtstreeks met een flatbedprinter op geprint worden. De hechting van het materiaal is voor beide toepassingen erg geschikt. Ook is het prijstechnisch een van de goedkopere kunststoffen om te gebruiken. Veel reclame-uitingen zijn tijdelijk, en daarom is de investering vaak kleiner. Geschuimd PVC is dan vaak de oplossing.

Geschuimd PVC is er in wit in diktes van 1-19 mm en ook in kleur, vaak in 3 en 5 mm. De bekendste merken zijn Forex, Foamalux en Vikupor.

Pet-G

Naast polycarbonaat en Plexiglas is er nog een transparante kunststof. Pet-G is er in helder en opaal en is een tegenhanger van polycarbonaat en Plexiglas.

Qua eigenschappen lijkt het het meest op Polycarbonaat. Het is enigszins flexibel en ook taaier dan Plexiglas. Toch is het meer glossy dan beide materialen en heeft ook artistieke mogelijkheden. In de wereld van fotografie wordt steeds vaker met Pet-G gewerkt. De uitstraling is hoogwaardiger en ook kan er bijzonder goed rechtstreeks op geprint worden. De hechting van het materiaal is bijzonder goed.

Een foto op Plexiglas wordt steeds vaker een foto op Pet-G, echter weten de meeste mensen dat niet, aangezien het verschil niet goed te zien is. Pet-G is prijstechnisch voordeliger dan Polycarbonaat, dus voor sommige toepassingen daarom meer geschikt. Ook wordt Pet-G vaak gebruikt voor tijdelijke ruiten voor auto’s.

Reclame Kunststoffen

Aluminium Sandwichpaneel

Aluminium sandwichpanelen zijn kunststofplaten opgebouwd uit een PE kern, omsloten met aan beide zijden een aluminium laag en afgewerkt met een lak. Deze sandwichpanelen zijn het alternatief voor zowel het geschuimd PVC als de HPL platen. Ze worden vaak gebruikt als reclamebord. Het voordeel ten opzichte van het geschuimd pvc is dat de platen stijver zijn. Hierdoor blijven ze vlakker op grotere oppervlaktes. Ze zijn eveneens goed te beplakken en je kunt er ook rechtstreeks op printen.

Ten opzichte van het HPL zijn de platen een stuk lichter en ook kunnen ze goed buiten gebruikt worden als ze in een frame worden geplaatst. Als reclamebord op de gevel wordt er dan ook vaker gekozen voor aluminium sandwichpaneel in plaats van HPL.

Naast de witte platen zijn er ook platen in kleur en met speciale dessins zoals RVS geborsteld en spiegelplaten. Ook bij aluminium sandwichpanelen zijn er een aantal bekende merken op de markt zoals Dibond, Alupanel en C-bond. Dibond is daarbij de bekendste. Foto’s op Dibond is een veel verkocht product, echter kan dit net zo goed op 1 van de andere merken.

Bij Global Plastics kunt u alle bovengenoemde kunststoffen bestellen.