Categorie
Prijs
105105
Plexiglas Spiegel op maat
Spiegel op maat
105.00 per m2

Plexiglas Spiegel op maat

Een spiegel op maat kopen is geen gemakkelijke opgave. Spiegels die gemaakt zijn van glas zijn niet zomaar te snijden. Zeker om het zelf te doen is dit echt een uitdaging. Vaak zijn we dan ook afhankelijk van standaard spiegels. Ook qua vorm zijn we vaak overgeleverd aan wat de winkels aan bieden. Toch is er een mogelijkheid om spiegels precies op maat te krijgen, namelijk Plexiglas spiegels. Deze zijn gemakkelijk te snijden, ook door u zelf. Hierdoor kunnen ze op iedere gewenste afmeting gemaakt worden. Wilt u liever dat wij ze op maat zagen? Vul dan uw maat in bij de Plexiglas spiegel en wij maken uw spiegels op maat.

Spiegel op maat

Plexiglas spiegel eigenschappen

Een spiegel op maat van Plexiglas heeft zeker niet dezelfde eigenschappen als die van een glazen spiegel. Een belangrijk verschil is dat een Plexiglas spiegel minder snel breekt. Het materiaal kan scheuren of breken maar zal niet zo versplinteren als een standaard spiegel. Een Plexiglas spiegel is dan ook 25x zo sterk als een glazen spiegel.

Een reden waarom het minder snel breekt is dat het taaier materiaal is, maar ook flexibeler. Een 3 mm spiegel op maat is minder stijf en vlak als een glazen spiegel. Doordat het materiaal zo flexibel is, is het verstandig de spiegel op een vlakke ondergrond te bevestigen of een stijve achterplaat te gebruiken. Zo blijft de spiegel mooi vlak. Als de spiegel namelijk te groot is en niet vlak wordt bevestigd, dan wordt het een lachspiegel.

Qua kleur is de spiegel een zilverspiegel en daarom 1 op 1 vergelijkbaar met een standaard spiegel. Toch is dit niet de enige kleur die verkrijgbaar is. Zo zijn er ook goudspiegels en brons spiegels. Deze hebben hetzelfde spiegelende effect, echter met een andere gloed qua kleur erover heen. Deze spiegels worden vaak voor interieurtoepassingen gebruikt.

Naast de standaard spiegels op maat zijn er ook 1-way spiegels en 2-way spiegels. Dit zijn de zogenoemde politie spiegels. De 1-way spiegel is van 1 zijde een spiegel en de andere zijde een raam om doorheen te kijken. De 2-way spiegel is aan beide zijdes spiegelend.

De maximale afmeting van een spiegel op maat is 3050 x 2030 mm. Dit is de fabrieksmaat waarop deze spiegels worden gemaakt. Er zijn ook standaardafmetingen van 2440 x 1220 mm. Uiteraard kunnen wij binnen die afmeting elke gewenste afmeting zagen.

De spiegels worden vrijwel altijd op 3 mm dikte gemaakt. De meeste merken ontwikkelen ze op die dikte, maar er zijn ook spiegels op 4 mm dikte verkrijgbaar.

Spiegel op maat Plexiglas

Assortiment spiegel op maat

Zoals hierboven al is te lezen zijn er een aantal soorten spiegels. De Plexiglas spiegels worden door meerdere fabrikanten gemaakt die ieder hun eigen assortiment aan spiegels op de markt brengen. Ieder merk brengt zijn eigen pallet aan kleuren op de markt.

Ieder merk maakt een zilverspiegel van acrylaat. De spiegels zijn qua uiterlijk hetzelfde als de glazen spiegels die we kennen. Ze zijn dan ook de directe vervanger van standaard spiegels. Toch zijn er nog meer kleuren op de markt.

Zo zijn er goudspiegels en brons spiegels. Ze spiegelen op dezelfde manier als de zilverspiegel, echter hebben een andere kleur als afwerking. Ook zijn er 1-way en 2-way spiegels. De 1-way spiegel is aan 1 zijde spiegelend en aan de andere kant van de spiegel kunt u erdoor heen kijken net als een raam. De 2-way spiegel is aan 2 zijdes spiegelend.

Qua dikte worden al deze spiegels op 3050 x 2030 mm of 2440 x 1220 mm gemaakt. Dit zijn standaard fabrieksmaten. Ook worden de meeste spiegels op 3 mm dikte gemaakt, al zijn er ook spiegels op maat op de markt van 4 mm dikte.

Hoe verwerk ik een spiegel op maat?

Plexiglas spiegels zijn prima te bewerken en sommige bewerkingen zijn hetzelfde als bijvoorbeeld met helder Plexiglas. Zo kunnen de spiegels uiteraard gezaagd worden. Zo kunnen we de spiegels op maat maken. Dit zagen kan door middel van een cirkelzaag of bijvoorbeeld een decoupeerzaag.

Spiegels frezen is ook geen enkel probleem. Zo kunnen de platen ook in iedere gewenste vorm gefreesd worden. Cirkels, of iedere willekeurige vorm is op deze manier mogelijk.

Plexiglas spiegels kunnen ook gelaserd worden. Dit geeft hetzelfde effect als frezen, echter hebben de randen een glimmende afwerking. Ook kan er met laseren preciezer gewerkt worden. Er kunnen scherpere bochten en hoeken gemaakt worden. Daarnaast kunnen de spiegels ook gegraveerd worden met een laser. Zo kunnen er teksten, logo’s of plaatjes op gemaakt worden.

Buigen is met spiegels echter geen optie. De toplaag die het spiegelende effect geeft zorgt ervoor dat dit beschadigd raakt. Hierdoor raakt de plaat het spiegelende effect kwijt.

Om een spiegel op maat te installeren kunnen de platen worden verlijmd of geschroefd. Lijmen alleen is een optie. Belangrijk is dat het oppervlak waarop de spiegel wordt verlijmd goed vlak is. Anders wordt het een lachspiegel. Wat ook belangrijk is dat de spiegel volvlak wordt verlijmd. Zo ontstaan er geen hobbels achter de spiegel die een lachspiegel effect veroorzaken. Uiteraard kunnen de spiegels op maat ook worden geschroefd. Belangrijk is om de spiegels niet te strak vast te zetten. Anders ontstaan er bij de schroeven kleine oneffenheden die het spiegeleffect beïnvloeden.

Spiegel op maat banner

Spiegel toepassingen

De toepassingen van spiegels op maat zijn relatief voor de hand liggend. De belangrijkste reden om een plexiglas spiegel op maat te kopen is omdat ze goed bewerkt kunnen worden. Zo kunnen de spiegels op iedere gewenste afmeting worden gemaakt. Zo passen ze altijd bij uw interieur. De belangrijkste toepassing is dus spiegel vervanging. Nu kunt u de spiegels precies zo maken zodat ze altijd passen en zo goed bij het interieur passen.

Belangrijk om te weten is dat de spiegels het beste binnen kunnen worden toegepast. De spiegels kunnen we buiten hangen, maar dan wel bijvoorbeeld in een veranda of uitbouw. Als ze in weer en wind hangen dan zullen de spiegels aanzienlijk sneller verweren en heeft u er niet lang plezier van. Voor binnen toepassingen zijn de spiegels op maat wel geschikt.

Waar we de spiegels veel terug vinden is bijvoorbeeld op scholen, zwembaden of dansscholen. Die hebben vaak spiegels hangen, maar hebben ook te maken met kinderen. Ze moeten dan ook tegen een stootje kunnen. Plexiglas spiegels zijn dan ook erg geschikt. Bij dansscholen kunnen de spiegels ook precies op maat worden gemaakt zodat ze goed op de muur passen.

Ook zien we de spiegels terug in zorg instellingen. Bij sommige patiënten zijn glazen spiegels niet verstandig omdat ze zich eraan kunnen bezeren. Plexiglas spiegels zijn dan een goed alternatief.

Als we kijken naar de kleuren spiegels, dan worden die veelal voor interieurtoepassingen gebruikt. Ze hebben dan een decoratief doel.

De 1-way en 2-way spiegels hebben uiteraard een hele andere toepassing. De 1-way spiegel kan voor bepaalde instellingen worden gebruikt, waaronder op een politiebureau. De 2-way spiegel wordt vaker gebruikt voor speelse elementen. Zo kan er een wand worden gecreëerd die aan 2 kanten spiegelt. Denk hierbij aan speeltoestellen waarbij dit als element kan worden gebruikt.

De mogelijkheden met spiegels op maat zijn dan ook eindeloos en zijn sterk afhankelijk van de creativiteit van de gebruiker.