Categorie
Prijs
1300
Geen producten

Technische kunststoffen gratis op maat

Naast het hele gamma aan reclame kunststoffen bieden wij ook technische kunststoffen aan. Voor ons is het belangrijk om ook deze kunststoffen toegankelijk te maken voor iedereen. Dit betekend snel leverbaar, een ruim gamma en gratis op maat gezaagd. Zo zorgen wij ervoor dat ook de kleinere ondernemingen en particulieren aan de slag kunnen met technische kunststoffen. Hieronder leggen wij uit welke technische kunststoffen wij zoal kunnen aanbieden.

HMPE

HMPE is een veelgebruikte technische kunststof. Het materiaal wordt zowel in plaatmateriaal als in stafmateriaal geproduceerd. We zien het voornamelijk terug als snijplaten en in de voedselverwerkende industrie. De platen worden in meerdere kleuren geproduceerd zoals in wit, groen, rood, blauw etc. Een aantal van die kleuren zijn juist bewust omdat ze afwijken van de kleuren van het voedsel.

De platen zijn bijzonder vlak en stijf en het materiaal neemt ook weinig vocht op. Het heeft eveneens goede glij-eigenschappen en is ook makkelijk te verspanen.
Technische Kunststoffen

HDPE

HDPE lijkt qua materiaal om HMPE maar heeft zeker andere eigenschappen. Bij technische kunststoffen is het ook veel belangrijker naar de eigenschappen te kijken en om te kijken of het bij uw toepassing past, dan dat we kijken naar het uiterlijk van de plaat.

Ook voor HDPE geldt dat ze als plaat worden geproduceerd maar ook als buismateriaal. Veel leidingen die in de grond liggen zijn gemaakt van HDPE. Het is misschien ook wel de meest gebruikte technische kunststof.

HDPE is vaak zwart van kleur en heeft een goede chemische bestendigheid. Ook geven de platen een goede elektrische isolatie. Het materiaal kan eveneens goed buiten worden gebruikt.

Nylon

Nylon is een kunststof dat zich onderscheid ten opzichte van andere technische kunststoffen. Het wordt in plaatmateriaal gemaakt en ook in stafmateriaal. Een belangrijk verschil is dat het vocht opneemt. Het materiaal is bijzonder hard en taai en daarom geschikt om te kunnen bewerken.

Het stafmateriaal in nylon heeft vaak een vulling. Zo kan het gevuld worden met glasvezel, olie of glas. Hierdoor versterkt het de andere eigenschappen van het materiaal. Nylon heeft ook goede glijeigeschappen net zoals HDPE.

Delrin

Delrin is een kunststof die we ook onder een andere naam kennen, namelijk POM. Hiervan zijn verschillende varianten.

Als we kijken naar de eigenschappen van Delrin dan is het materiaal bijzonder maatvast. Het neemt dan ook nagenoeg geen vocht op. Ook is het materiaal erg stoot- en slagvast materiaal. Ook heeft het goede mechanische eigenschappen.

We zien dan ook vaak dat Delrin wordt gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld tandwielen en slijtstrippen voor in machines.

PTFE

PTFE of Teflon is een zogenoemde High-performance kunststof. Het heeft bijzondere en extreme eigenschappen die het materiaal geschikt maken voor hele specifieke doeleinden. Het is dan ook een kunststof die niet veel lijkt op andere kunststoffen. PTFE wordt vaak gemaakt in plaatmateriaal en stafmateriaal.

Wat PTFE zo bijzonder maakt is dat het ongevoelig is voor weersinvloeden en ook niet verouderd. Het neemt geen vocht op en is ook anti-klevend. De glijeigenschappen van PTFE zijn dan ook bijzonder goed.

Ook kan Teflon tegen extreme temperaturen. Het kan tegen temperaturen van -200 graden tot wel 260 graden.

Vanwege deze eigenschappen wordt PTFE vaak gebruikt voor toepassingen met chemicaliën en ook in de vliegtuigindustrie.

Hard PVC

Hard PVC is de meest allround technische kunststof. Er zitten geen weekmakers in. Hierdoor is de plaat stijf en hard en bijzonder geschikt voor allerlei type bewerkingen. Denk hierbij aan lassen, verlijmen, verspanen, warm buigen en thermisch vervormen. De mogelijkheden zijn enorm.

Het materiaal wordt zowel in plaatmateriaal, stafmateriaal en buismateriaal gemaakt. De toepassingen van Hard PVC zijn dan ook veelal in de bouw zoals voor buizen, fittingen en leidingen, maar ook in de machinebouw wordt het materiaal gebruikt.

Peek

Peek is net zoals PTFE een high-performance kunststof met hele bijzondere eigenschappen. Peek is dan ook heel maatvast en bijzonder goed te bewerken.

Peek kan ook tegen extreme temperaturen van -40 tot 250 graden. Aan deze temperaturen kan het dan ook langdurig worden blootgesteld. Verder is Peek ook zwaar te belasten en heeft het een hoge chemische bestendigheid.

Vanwege zijn eigenschappen zien wij Peek vaak terug in toepassingen zoals bakkersovens, elektrische onderdelen en medische toepassingen.