Net zoals bij een aantal andere kunststoffen geldt dat Dibond een merknaam is van een bepaalde kunststof. Toch wordt dit vaak door elkaar gehaald. De merknaam is dan sterker dan het materiaal zelf, en bij Dibond plaat is dat ook het geval. Andere voorbeelden zijn Plexiglas, Lexan of Forex.

Dibond plaat

Wat is Dibond dan wel?

Dibond is net zoals Alupanel, C-Bond etc. een aluminium sandwichpaneel. Een Dibond plaat is dan ook opgebouwd uit meerdere lagen. De kern bestaat voornamelijk uit PE. Dit wordt omsloten door 2 dunne lagen aluminium. Afhankelijk van de kwaliteit zijn dit wisselende diktes. De goedkopere merken hanteren soms 0,2 mm. Bij Dibond plaat is dit vaak 0,3 mm. Dit zorgt ervoor dat het bijzonder sterke platen zijn. Dibond is dan ook van de betere platen op de markt.

Dibond plaat op maat

Assortiment Dibond plaat materiaal

Dibond heeft een ruim assortiment aan verschillende kleuren en diktes. De witte platen zijn er vaak van 3 tot en met 6 mm dikte. Daarnaast hebben ze een ruim pallet aan meerdere kleuren. Ook specials zoals een Butlerfinish, spiegelplaten en speciale dessins worden gemaakt. Dibond onderscheid zich ook door speciale platen te ontwikkelen voor buitengebruik. Dit gebeurd ook met andere merken, echter hebben die geen officiële garantie voor buitengebruik. Door ze in een frame te plaatsen of volledig te foliën kunnen de platen goed buiten worden gebruikt. Toch zit er dan geen garantie op de plaat. Dibond heeft daarentegen speciale platen die ook tegen alle weersinvloeden kunnen. Ook als ze niet in een frame of profiel worden geplaatst of worden gefolied.