Categorie
Prijs
1300
Geen producten

Pet-G Opaal platen

Pet-G is naast alle vergelijkbare kunststoffen zoals Plexiglas en Polycarbonaat een minder bekende kunststof. Het wordt dan ook minder vaak gebruikt dan die 2. Toch zien we Pet-G Opaal zeker terug. Voor bepaalde toepassingen is Pet-G Opaal dan ook een bijzonder geschikte kunststof. Bij Global Plastics bieden wij ook Pet-G Opaal aan. Ook zagen wij deze platen gratis voor u op maat.

Pet-G Opaal plaat offerte

De eigenschappen van Pet-G Opaal

Qua eigenschappen lijkt Pet-G Opaal veel op Plexiglas Opaal en Polycarbonaat Opaal. De eigenschappen komen ook overeen met deze 2 kunststoffen.

De lichtdoorlatendheid van Pet-G komt overeen met de Polycarbonaat platen. Toch is dit ook sterk afhankelijk van de leverancier van de platen. Elke fabriek hanteert hierin zijn eigen keuze. Er is namelijk geen breed assortiment aan verschillende tinten.

Pet-G Opaal is ook een bijzonder taaie kunststof net zoals Polycarbonaat. De platen zijn zeer slagvast en bijzonder sterk Ze zijn praktisch niet kapot te krijgen. Als raamvervanging zijn ze dan ook zeker geschikt, zeker als er sprake kan zijn van vandalisme of intensief gebruik.

Een andere belangrijke eigenschap van Pet-G Opaal is dat je de platen kan vacuümvormen. Dit kan met Polycarbonaat ook. Hierdoor kunnen de platen door middel van een mal in allerlei vormen worden getrokken.

Het gewicht van de platen is vergelijkbaar met zowel Polycarbonaat en Plexiglas. Het heeft vrijwel hetzelfde soortelijke gewicht.

De hechting van Pet-G is heel goed. De platen zijn dan ook geschikt om rechtstreeks op te printen. Dit geeft een bijzonder mooi effect.

Pet-G Opaal plaat

Welke soorten Pet-G Opaal zijn er?

Waar de keuze bij sommige materialen heel groot is, is dat bij Pet-G Opaal heel anders. Het assortiment is niet bijzonder ruim. Als we kijken naar de standaardafmeting, dan worden er platen geproduceerd van 3050 x 2050 mm. De diktes van de platen zijn vaak 3 of 4 mm. Ook qua kleuren is er weinig variatie. De lichtdoorlatendheid is afhankelijk van de producent van de platen. Iedere fabriek maakt hierin zijn eigen keuze.

Is Pet-G Opaal goed te bewerken?

Net zoals bij Polycarbonaat zijn de platen prima te bewerken. Zagen, frezen en boren zijn geen enkel probleem. Dit kunt u ook thuis doen met het juiste gereedschap. Vacuümvormen is ook mogelijk. Hierdoor kunnen platen door middel van een mal in allerlei vormen worden getrokken.

Welke toepassingen heeft Pet-G Opaal?

De toepassingen van Pet-G opaal sluiten aan op dezelfde toepassingen die Plexiglas Opaal en Polycarbonaat Opaal ook hebben. Door zijn eigenschappen wordt het vaker gebruikt voor glasvervanging waarbij er kans is op vandalisme of als de platen intensief worden gebruikt.

Ook zien we de platen terug in de voedselverwerkende industrie. Door zijn eigenschappen is het gecertificeerd om te mogen worden gebruikt in de voedselverwerkende industrie.